NBS uplatila budžetu Republike Srbije 2,97 milijardi dinara

Bez autora
Jun 09 2013

Narodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je u petak uplatila budžetu Republike Srbije 2,97 milijardi dinara po osnovu ostvarene dobiti u 2012. godini. U prošloj godini NBS je ostvarila dobit u iznosu od 4,24 milijarde dinara koja je, shodno članu 77. Zakona o NBS, raspoređena u posebne rezerve i osnovni kapital NBS u iznosu od 1,27 milijardi dinara, dok je 2,97 milijardi dinara raspoređeno i usmereno u budžet Srbije. NBS će i ubuduće nastojati da cenovnu i finansijsku stabilnost obezbeđuje uz povećanje sopstvene efikasnosti i smanjenje svojih troškova.

NBS uplatila budžetu Republike Srbije 2,97 milijardi dinaraNarodna banka Srbije (NBS) saopštila je da je u petak uplatila budžetu Republike Srbije 2,97 milijardi dinara  po osnovu ostvarene dobiti u 2012. godini.

U prošloj godini NBS je ostvarila dobit u iznosu od 4,24 milijarde dinara koja je, shodno članu 77. Zakona o NBS, raspoređena u posebne rezerve i osnovni kapital NBS u iznosu od 1,27 milijardi dinara, dok je 2,97 milijardi dinara raspoređeno i usmereno u budžet Srbije.

NBS će i ubuduće nastojati da cenovnu i finansijsku stabilnost obezbeđuje uz povećanje  sopstvene efikasnosti i smanjenje svojih troškova, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik